Други за нас
PDF Печати Е-пошта
ВМРО-ДП и НДМ бараат прекин на разговорите и отворање постапка во ОН

/Нова Македонија, 6 јули 2009 година/


     Предлог-стратегија за одбрана на уставното име во која се содржани анализа и осмислена тактика како да ја добиеме битката со конкретни дејства во постапката пред Обединетите нации поднеле партиите ВМРО- ДП и НДМ до претседателот на Собранието Трајко Вељановски.

 

     На прес-конференцијата, одржана вчера во пресрет на доаѓањето на посредникот Нимиц, претседателите на двете партии, Владимир Голубовски и Јанко Бачев, соопштија дека побарале средби и со претседателот Иванов, премиерот Груевски и со лидерот на СДСМ Црвенковски, на кои ќе ги запознаеле со стратегијата.

Повеќе...
 
PDF Печати Е-пошта
Уште една стратегија за името

Шпиц / 3 јули 2009 година

     НОВА предлог-стратегија за одбрана на уставното име на Република Македонија доставиле до претседателот на Собранието, Трајко Велјаноски, политичките партии ВМРО-ДП на Владимир Голубовски и Народно движење за Македонија на Јанко Бачев, дознавме од собраниски извори.

Повеќе...