Колумна
PDF Печати Е-пошта

Иван Паунчев, писател

Повеќе...
 
PDF Печати Е-пошта
Професор Нестор Огинар
Повеќе...
 
PDF Печати Е-пошта

Проф. д-р Благоја Маркоски 

Повеќе...
 
PDF Печати Е-пошта
Проф. д-р Виолета Ачкоска
Повеќе...
 
PDF Печати Е-пошта

КОЛУМНА 

Се најавува степенуван радикализам

/ Владимир Голубовски “ВРЕМЕ“ 23 јуни 2009 /

     Секојпат кога се актуелизираат прашања на Косово политичките претставници на албанското малцинство во Македонија се раздвижуваат.
     Нашата теза, промовирана уште во почетокот на 90-тите, дека албанското малцинство еднаш учествува во антимакедонските ретроградни процеси следејќи ја  платформата “сите Албанци во една држава”, и вторпат кога се ставаат во функција на нашето опкружување, се покажува во континуитет како точна.

Повеќе...