Тема
PDF Печати Е-пошта

 Игнорирање на фактите за идентитетот

/Амбасадор Ристо Никовски/

         Ако ја нема Република Македонија, другото е техника: за светот формално нема да има Македонци. Ни матична држава, за тие што живеат ширум светот. Така, се македонско станува грчко ! 

Повеќе...
 
PDF Печати Е-пошта

ШТО Е ОХРИДСКИОТ РАМКОВЕН ДОГОВОР? 

13 август 2001 - ново семе на раздор и поделби на Балканот!

/Автор: Мирка Велиновска/ 

    

Предавниците на Македонија со своите ментори (став на ВМРО-ДП)

 

         ОНА од терористичка банда и убијци беше трансферирана во организација на борци за човекови права. Одбрана на државата во такви околности едноставно беше невозможна. Политички, за војната беше обвинета некадарната националистичка влада во која учествуваше и „рационалната” опозиција. Покрај Ахмети и неговата командна структура, од 2001-та профитираа Бранко Црвенковски и СДСМ. Вишокот беше ликвидиран, компромитиран или дисциплиниран.
Повеќе...
 
PDF Печати Е-пошта

ДА СЕ ЗАБРАНАТ ПАРТИИТЕ КОИ ЗАГОВАРААТ УРИВАЊЕ НА УСТАВНИОТ ПОРЕДОК  

      ->>>   Груевски со Албанците по стапките на Глигоров        

         Ова е последен момент Владата наместо да води игри, да го брани Уставниот поредок и унитарноста на Република Македонија.

         ВМРО-ДП предупредуваше дека единствено место за политички дијалог е Собранието на Република Македонија, а не некакви клубови, мотели или кафулиња.

         ВМРО-ДП исто така предупредуваше дека е опасно да не се почитува статистичкиот факт, па во тие квази демократски, во основа антимакедонски дијалози, да седнуваат две македонски и две партии на албанското малцинство, што парадоксално деновиве кулминираше со предлогот од премиерот да седнат две македонски и три албански партии ???

Повеќе...
 
PDF Печати Е-пошта

Ќе ни ги честитаат двата Илиндена откако ја погребаа Асномска Македонија !?           

->>>    Андов и забива нож во грб на Македонија          

         Деновиве фондацијата институт отворено општестсво-Македонија, како влошка во сите медиуми ја испечати Предлог државната стратегија за решавање на спорот со Република Грција, на пратеникот Стојан Андов.         

         Според ВМРО-ДП ова е Предлог стратегија за национален пораз на македонскиот народ.          

         Перфидноста и умислата на предложената стратегија, покрај другото се содржи и во фактот што се темели врз документи кои однапред ја лимитираат аргументацијата на Македонија во ирационалниот спор наметнат од соседна Грција.
Повеќе...