Архива
PDF Печати Е-пошта

ВМРО-ДП на 1.7.2009 година до Претседателот на Собранието на РМ поднесе


ПРЕДЛОГ
ДРЖАВНА СТРАТЕГИЈА
ЗА ОДБРАНА НА УСТАВНОТО ИМЕ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

Повеќе...
 
PDF Печати Е-пошта

Демократија во Македонија? - Што беше тоа?  

/ Флаер од претседателските и локалните избори 2009 година /

 

      Иако маргинализирани од оние кои го планирале Рамковниот договор, и свесни дека за успешна кампања потребни се големи финансиски средства, одлучивме да учествуваме на овие избори водени исклучиво од патриотски чувства, а со цел да ги афирмираме македонските национални интереси.
Повеќе...
 
PDF Печати Е-пошта
Република Македонија и Јужна Македонија како Република Ирска и Северна Ирска        ВМРО-ДП денеска со категорична изјава дека ќе го подржи кандидатот за претседател кој е против било какви додавки и придавки со кои би се променило уставното име, Република Македонија, и кој јавно ќе прифати дека ќе се повикува на меѓународното право според кое правото на Македонија да го задржи своето природно историско име, како на држава е посилно, отколку на друга држава која претендира својата провинција да ја нарекува со истото име.
Повеќе...