Напишано од Administrator    Вторник, 16 Април 2013 10:27    PDF Печати Е-пошта
Претседателот на ВМРО-ДП Владимир Голубовски на АТВ со Сашо Ивановски (Политико)

- За македонското новинарство, и за предлог законот за медиумите
- За компромитираната парламентарна демократија, двопартискиот систем и за изместеноста на институциите
- За неспособноста за дијалог на македонските политички партии
- За скриените надворешни сценарија и антимакедонски заговор во кои учетсвуваат македонските “релевантни“ партии во контекст на промената на името
- За дефокусирањето на јавноста со давање значење на локалните избори кое суштински го немаат, а во функција на амбиентална подготовка од страна на опозицијата за парламентарни избори
- За продорот на опозицијата во базата на владеачката структура но и во нивоите на кои таа донесува одлкуки
- За мистеријата со “24-ти декември“, дали опозицијата го оствари своето најдобро сценарио
- За црвените линии на ВМРО-ДП за останување во коалицијата во контекст на мандатот под кои се разговара со Грција и зашто е неприфатлив референдум за името!

Последно освежено ( Вторник, 16 Април 2013 12:02 )