https://vmro-dp.org.mk/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/257746slika2.jpg https://vmro-dp.org.mk/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/549715MAK031.jpg https://vmro-dp.org.mk/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/409372only_one_name_200_1.jpg https://vmro-dp.org.mk/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/301123slika.jpg
# /index.php?option=com_content&view=article&id=0&Itemid=51 /index.php?option=com_content&view=article&id=43&Itemid=43 #
ВМРО - Демократска партија - официјален портал
PDF Печати Е-пошта

Фуере и Фреден да престанат да го навредуваат македонскиот народ !

     ВМРО-ДП бара МНР на РМ да упати најостар протест до шведскиот амбасадор во Скопје, Ларс Фреден и евроамбасадорот Ерван Фуере,  за нивното непристојно однесување кое излегува надвор од мандатот  заради кои се во Македонија.

     Македонија е суверена држава, таа не е протекторат, па затоа тие не можат да се однесуваат како администратори и вчудоневидувачки арогантно во континуитет да вршат притисок да попуштиме на ирационалните барања за промена на нашето име, заканувајќи се притоа со перспективите на Македонија во евроатланстките интеграции.

     Ако евроатланстките интеграции водат кон состојби за Македонија кои би можеле да ги претпоставиме според менталниот склоп на спомнативе господа дипломати, тогаш треба да се запрашаме какви ли барања ќе ни испорачаат тогаш кога ќе ги прифатиме институционалните механизми, на структурите каде сакаме да пристапиме.

Повеќе...
 
PDF Печати Е-пошта

ДЕНОТ НА НЕЗАВИСНОСТА ПОВОД ЗА ЕДНА ДЕМИСТИФИКАЦИЈА 

 

 

         Имено познато е кој е автор на референдумското прашање, но нели е чудно што никој овие 18 години не слушна кој е предлагачот на Референдумот!         

         Доколку тоа беше некој од старо - новите политички моќници, или една од двете партии,  сигурно ова прашање немаше да остане без одговор скоро две децении.Не дека некои медиуми немаа такво сознание, но откривањето на оваа вистина не беше во склад со монструозниот политички инженеринг, со кој се интервенираше врз спонтаните политички процеси, па во политиката се маргинализираа сите оние кои не им припаѓаа на двете најголеми политички структури, на СДСМ и на нејзиниот посакуван политички противник ВМРО-ДПМНЕ.

         По изминати 18 години на јавноста и соопштуваме дека Референдумот со кој Република Македонија се осамостои беше по предлог на ВМРО-ДП.

Повеќе...
 
PDF Печати Е-пошта

ПРЕС

/5 јули 2009 година/  

 

   

Граѓаните не се “македонскиот народ“ па да одлучуваат на референдум за неговиот идентитет

     ВМРО-ДП И НДМ, во пресрет на посетата на медијаторот Нимиц, поднесоа до претседателот на Собранието Предлог-Стратегија за одбрана на уставното име на државата.
Повеќе...
 
PDF Печати Е-пошта

ДА ПРЕСТАНЕ ПСИХОЛОШКИОТ ТЕРОР ВРЗ МАКЕДОНСКИОТ НАРОД

       Кои ги плаќа македонските “аналитичари“ да му го перат мозокот на народот ?

         Македонија не смее селективно да се однесува спрема непринципиелните притисоци од нашите соседи, како и спрема зачестените ирационални барања на припадници од нивните малцинства во Македонија.

         Стана практика, медиумите да ги афирмираат антимакедонските барања на албанското малцинство, а потоа да повикуваат за коментар аналитичари со албанско етничко потекло, кои најдрско ги подржуваат ваквите ретроградни барања. Притоа, или отсутствуваат македонски, или се покануваат “аналитичари“ кои се на албанските позиции. Па така коментар најчесто се бара од оние кои учествувале во пишувањето на Рамковниот договор и амандманите за октроираниот Устав, или пак од оние за кои се зборува дека се платени од фондови во Косово.

Повеќе...
 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL