https://vmro-dp.org.mk/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/257746slika2.jpg https://vmro-dp.org.mk/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/549715MAK031.jpg https://vmro-dp.org.mk/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/409372only_one_name_200_1.jpg https://vmro-dp.org.mk/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/865029only_one_name_200_2.jpg
# /index.php?option=com_content&view=article&id=0&Itemid=51 /index.php?option=com_content&view=article&id=43&Itemid=43 /index.php?option=com_content&view=article&id=142
ВМРО - Демократска партија - официјален портал
PDF Печати Е-пошта

РАМКОВНИОТ ДОГОВОР НЕ ПОСТОИ !

/ Ставот е промовиран од претседателот на Партијата на дебатата “Демитологизација на 2001“, организирана од Фондацијата Отворено општество на 20-21 јануари 2010 година, но овој став е цензуриран и не и е емитуван на јавноста, заради што од страна на ВМРО-ДП потоа е изнесен на партиските промоции на локалните тв медиуми во државата /  

  • Рамковниот договор не е мировен, тој е политички договор, него го потпишаа легални политички партии, а не завојувани страни !
  • Република Македонија не е потписник, ниту пак тоа е ОНА. Следствено, Македонија не беше поразена војнички, таа само под притисок на делови од меѓународната заедница претрпе колатерална штета во контекст на регионалните и глобалните случувања.
  • Рамковниот договор не постои, затоа што како политичкиот договор е преточен во Уставот, и формално правно престанал да постои.
  • Секое инсистирање, од било која партија потписник, или од било кои други структури внатре или однадвор за нови обврски на Република Македонија, преку негово толкување, е непочитување на Уставот. 

Повеќе...
 
PDF Печати Е-пошта

Кој има интерес да ги промовира глупостите

на Тачи ?

 

И од неговите малоумни закани да прави централно прашање на дневната политика ?

 

Мендух Тачи, гостувајќи на Канал 5 телевизија отворено повика на војна, на прекројување на граници, се закани со нови договори, се закани со агресија од Албанија и Косово, вели ќе паднеле преку ноќ двете граници, дека Македонија нема друга иднина освен да биде двонационална држава, бара вертикална употреба на албанскиот јазик, дводомен парламент.

Пред камерите тој изјави дека не ги сака Македонците, не ја сака Македонија и не и е лојален !

Потоа, експресно од Тирана порача, дека неговата партија и Албанците во Македонија се подготвени да формираат сеалбанска коалициона влада во Република Македонија !?

ВМРО-ДП СМЕТА ДЕКА ТАЧИ МОРА ПРЕД ИНСТИТУЦИИТЕ НА СИСТЕМОТ ДА ГИ ОБЈАСНИ ПОВИЦИТЕ ЗА ВОЈНА И ЗА РЕДЕФИНИРАЊЕ НА ДРЖАВАТА !

Повеќе...
 
PDF Печати Е-пошта

Фуере и Фреден да престанат да го навредуваат македонскиот народ !

     ВМРО-ДП бара МНР на РМ да упати најостар протест до шведскиот амбасадор во Скопје, Ларс Фреден и евроамбасадорот Ерван Фуере,  за нивното непристојно однесување кое излегува надвор од мандатот  заради кои се во Македонија.

     Македонија е суверена држава, таа не е протекторат, па затоа тие не можат да се однесуваат како администратори и вчудоневидувачки арогантно во континуитет да вршат притисок да попуштиме на ирационалните барања за промена на нашето име, заканувајќи се притоа со перспективите на Македонија во евроатланстките интеграции.

     Ако евроатланстките интеграции водат кон состојби за Македонија кои би можеле да ги претпоставиме според менталниот склоп на спомнативе господа дипломати, тогаш треба да се запрашаме какви ли барања ќе ни испорачаат тогаш кога ќе ги прифатиме институционалните механизми, на структурите каде сакаме да пристапиме.

Повеќе...
 
PDF Печати Е-пошта

 Игнорирање на фактите за идентитетот

/Амбасадор Ристо Никовски/

         Ако ја нема Република Македонија, другото е техника: за светот формално нема да има Македонци. Ни матична држава, за тие што живеат ширум светот. Така, се македонско станува грчко ! 

Повеќе...
 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
    -
    +
    6