https://vmro-dp.org.mk/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/257746slika2.jpg https://vmro-dp.org.mk/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/549715MAK031.jpg https://vmro-dp.org.mk/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/409372only_one_name_200_1.jpg https://vmro-dp.org.mk/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/301123slika.jpg
# /index.php?option=com_content&view=article&id=0&Itemid=51 /index.php?option=com_content&view=article&id=43&Itemid=43 #
ВМРО - Демократска партија - официјален портал
PDF Печати Е-пошта
Уште една стратегија за името

Шпиц / 3 јули 2009 година

     НОВА предлог-стратегија за одбрана на уставното име на Република Македонија доставиле до претседателот на Собранието, Трајко Велјаноски, политичките партии ВМРО-ДП на Владимир Голубовски и Народно движење за Македонија на Јанко Бачев, дознавме од собраниски извори.

Повеќе...
 
PDF Печати Е-пошта

КОЛУМНА 

Се најавува степенуван радикализам

/ Владимир Голубовски “ВРЕМЕ“ 23 јуни 2009 /

     Секојпат кога се актуелизираат прашања на Косово политичките претставници на албанското малцинство во Македонија се раздвижуваат.
     Нашата теза, промовирана уште во почетокот на 90-тите, дека албанското малцинство еднаш учествува во антимакедонските ретроградни процеси следејќи ја  платформата “сите Албанци во една држава”, и вторпат кога се ставаат во функција на нашето опкружување, се покажува во континуитет како точна.

Повеќе...
 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL